下記の通り講演会を開催します。本学学生だけでなく、一般市民の方にもご参加いただけます。

概要

日時:2015年10月 5日(月曜)10時30分~12時00分
場所:神戸市外国語大学 第2学舎 505教室
キャンパスマップ
定員:60名(先着順)
その他:講演はスペイン語で行います。通訳はありません。

講演内容:

Words have a secret life, hidden to our senses. In this talk, basing ourselves in literature and science, we will reveal some of these secrets.: what are words made of? Since when do they exist? Even if we think that words are made of sounds or letters, this is only an illusion. Words are an essential part of human beings ever since the origin of our species, even before. In humans, words organize themselves in systems that have a limitless expressive power, essentially different from other animal communication systems. Even though some species like singing birds may have different languages and dialects, only humans can be bilingual or multilingual. Bilingualism is an exclusively human trait, whose effects in the mind can be detected even during the first months of life and last until the end of our lives. This talk introduces the audience to the fascinating world of the scientific study of language.

講演者

Itziar Laka(イチアル ラカ)氏                                    Universidad del País Vasco(バスク大学)

お申し込み・お問い合わせ

申込書に必要事項(氏名・住所・電話番号・FAX番号・メールアドレス)をご記入の上、e-mailまたはFAXにて、下記までお申し込みください。

【送付先】e-mail:shouhei@office.kobe-cufs.ac.jp FAX:078-794-8160
【締切】2015年10月2日(金曜)17時

※定員に達した場合は受付を終了します。