下記の通り講演会を開催します。本学学生だけではなく、一般市民の方もご参加いただけます。
申込不要ですので、当日、直接会場までお越しください。

概要

日時:2018年12月12日(火曜) 16時05分~17時35分
場所:神戸市外国語大学 第2学舎504教室
キャンパスマップ
対象:本学学生、本学教職員、一般市民
主催:神戸市外国語大学
講演内容:
 In Soviet Russia, during the first half of the 1920s nearly one hundred state publishing houses, as well as many private ones, published children's literature richly (sometimes lavishly) illustrated by the best (yet sometimes the worst) artists of the era. They epitomized the real revolution in the art of the picture book and, at the same time, the revolution in the message that had been conveyed in these books. In other words, the children's books of the early Soviet era embodied the twofold revolution: in aesthetics and in spirit. The present lecture will introduce Professor Steiner's study of this revolutionary phenomenon: how early Soviet artists and book designers used innovative artistic concepts in the production of books intended for children.

※講演は英語で行われます。

講演者

EVGENY STEINER氏(Professor of the National Research University 'Higher School of Economics', Moscow)

Professor Steiner is an art historian and an historian of culture with teaching and curatorial experience since the early 1990s and expertise in Russian, European, and Japanese Arts. He published numerous articles and several books in Russian, English and German.

講演会のチラシはこちら